Professionele, kortdurende, oplossingsgerichte begeleiding

Kindercoaching is een positieve en laagdrempelige vorm van hulpverlening. Ik onderzoek samen met jouw kind niet alleen het probleem maar vooral zijn/haar vaardigheden en mogelijkheden. Want ieder kind beschikt over eigen unieke kwaliteiten die kunnen helpen om het obstakel te overwinnen. Met die gedachten ga ik met jouw kind op zoek naar de oplossing van het probleem.

Als coach stem ik mijn werkwijze af op het kind, waarbij gebruikt wordt gemaakt van o.a. spelen, tekenen, knutselen, rollenspellen, visualisaties, de natuur, kortom waar jouw kind behoefte aan heeft.

De Bloesemboom is er voor kinderen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken om beter om te leren gaan met bijvoorbeeld:

 • Zelfvertrouwen

 • (Faal)angst

 • Reguleren van emoties (bijv. boosheid , verdriet)

 • Rouw en verlies

 • Concentratieproblemen

 • Verbeteren van sociale vaardigheden

 • Hooggevoeligheid (en sterke wil)

 • Introversie

 • Pesten of gepest worden

 • Zich leren uiten

 • Veel piekeren of last hebben van hun gedachten

 • Slaapproblemen

 • Spanning en stress

 • Twee culturen. Een kind dat opgroeit met twee culturen, soms ook met twee talen, en zijn weg daarin niet lijkt te vinden.


Er wordt bij het coachen geen diagnose gesteld of etiket geplakt.

Werkwijze

Kennismaking
Wanneer je je afvraagt of ook jij en jouw kind baat zou kunnen hebben bij coaching, kunnen wij een afspraak maken voor een telefonisch kennismakingsgesprek. Dit duurt ongeveer 15-20 min

Intakegesprek 
Indien je hebt besloten gebruik te willen van mijn begeleiding maken we een afspraak voor een intakegesprek. Afhankelijk van de leeftijd en hulpvraag is uw kind daarbij aanwezig of niet. In ieder geval spreek ik op dit moment wel graag beide ouders. Gezamenlijk stellen we tijdens dit gesprek vast wat  de hulpvraag is, evenals de doelstelling en verwachting van de begeleiding.

Sessies
Tijdens het intakegesprek kunnen wij de sessies inplannen . Ouders zijn bij die sessies niet aanwezig, maar als jouw kind het fijn vindt dat een ouder de eerste keer nog even blijft, is dat natuurlijk geen probleem. 

De eerste sessies draaien om het opbouwen aan een vertrouwensrelatie. Alleen wanneer jouw kind zich veilig voelt en volledig zichzelf kan zijn, zal het zich ook kunnen uiten. Na een aantal sessies volgt weer een gesprek met beide ouders, waarbij ik mijn observaties deel en we samen bespreken of en hoe we verder gaan.

 

Afronding en eindgesprek
Wanneer jouw kind het gevoel heeft weer op eigen kracht verder te kunnen, ronden we het traject af. In de meeste gevallen vinden er ongeveer 5 sessies met het kind plaats. Soms is het meer en soms is het minder.  Na de laatste sessie volgt er een eindgesprek met de ouders en het kind.

Vertrouwelijkheid
Voor een zo goed mogelijk resultaat is het noodzakelijk dat al het geen jouw kind met mij deelt vertrouwelijk door mij wordt behandeld. Dat betekent dat ik zonder de toestemming van het kind geen inhoudelijke informatie kan delen met de ouders. Uiteraard houd ik jullie wel op de hoogte van de ontwikkelingen die jouw kind doormaakt en is jullie betrokkenheid essentieel voor het slagen van het traject. Uitzonderingen op het bovenstaande kunnen worden gemaakt wanneer de veiligheid van het kind of anderen in gevaar is. Dit wordt altijd eerst vooraf met het kind besproken. 

Daarnaast zal niets uit het traject worden gedeeld met derden zonder jouw schriftelijke toestemming. Ook hier weer behoudens bovengenoemde uitzondering.

Verwijzing
Voor aanmelding is geen verwijzing van bijvoorbeeld uw huisarts nodig.

Gezag
Bij gezamenlijk gezag is in geval van kinderen tot 16 jaar schriftelijke toestemming van beide ouders nodig. (Kinderen vanaf 16 jaar mogen alleen en zonder toestemming komen.)

 

Tarieven

Telefonisch kennismaking:                                          Gratis

Intakegesprek (60 min):                                               €65,00

Kindercoach sessie (± 50 minuten):                            €55,00

Oudergesprek/ oudercoaching :                                €55,00

 

Alle bedragen zijn inclusief 21% BTW, materialen en tussentijds e-mail,- of telefonisch contact. De facturen worden via de e-mail verzonden.
Kindercoaching wordt helaas niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Kan een afspraak niet doorgaan? Afspraken kunnen tot uiterlijk 24 uur van tevoren worden afgezegd. Afspraken die niet tijdig worden afgezegd, worden in rekening gebracht.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now