Ontspanning en mindfulness voor kinderen

In de huidige maatschappij lijkt iedereen het maar drukker te krijgen. Sommige (hooggevoelige) kinderen hebben moeite om deze drukte bij te benen en veel kinderen hebben net die extra aandacht of ontspanning nodig, waar op school of thuis misschien even geen tijd voor is.

Relax Kids is spelenderwijs in balans komen. In 7 stappen komen de kinderen geleidelijk tot rust. Ik begin de les met veel beweging, dans, zingen, roepen, etc..... van alles om je energie kwijt te kunnen. Daarna gaan we geleidelijk afbouwen om uiteindelijk te ontspannen. De 7 stappen naar ontspanning zijn:
1. Beweging

2. Spel

3. Stretching (yoga)
4. Massage: de kinderen masseren elkaar onderling of zelf-massage

5. Ademhalingsoefeningen

6. Affirmaties: iets positiefs tegen jezelf zeggen of een compliment naar een ander toe.

7. Visualisatie: eind ontspanning

Kinderen zitten beter in hun vel, krijgen meer zelfvertrouwen, kunnen zich beter concentreren, slapen beter, kunnen beter met stress omgaan en leren hun grenzen kennen en aangeven. Ze krijgen vaardigheden aangeleerd die ze de rest van hun leven kunnen gebruiken. 

Doordat er in kleine groepjes wordt gewerkt is er voor ieder kind individuele aandacht.  

Relax Kids is een methode bedacht door Marneta Viegas. Ook wel bekend van de kindermeditatieboekjes ‘Relax Kids’ en ‘De Wensster’. Deze methode heeft zichzelf al vele malen bewezen en wordt inmiddels al op vele scholen in Groot Brittannië gebruikt.

Naast het feit dat Relax Kids  leuk is voor álle kinderen, heeft het ook een positief effect op kinderen met o.a. hooggevoeligheid, een laag zelfbeeld, faalangst, boosheid, slaapproblemen, spanning en angst.


De eerst volgende workshops zijn op zondag 29 maart:

Ouder en Kind workshop GEANNULEERD 

Deze workshop is bedoeld voor kinderen van 6-9 jaar samen met een ouder. Tijdens deze workshop gebruik ik de Relax Kids methode en ervaren ouder en kind hoe je spelenderwijs kunt ontspannen en verbinden. Na afloop geef ik een hand-out mee met leuke tips en oefeningen voor thuis.
Datum:   Zondag 29 maart 2020
Tijd:        13.30-14.30u

Prijs:       15 euro voor ouder en kind samen

Locatie:  Laarderweg 65, Bussum


Kinderworkshop GEANNULEERD 

Deze workshop is bedoeld voor kinderen van 6-9 jaar. In deze workshop gebruik ik de Relax Kids methode en gaan we creatief aan de slag. 

Omdat ik iedereen aandacht wil geven werk ik in kleine groepjes.

Datum: Zondag 29 maart 2020
Tijd:      16:00-17:30u

Prijs:      20 euro

Locatie: Laarderweg 65, Bussum

Liever alleen een les volgen?
Je kunt ook terecht  voor 1 op 1 sessies of een prive gezinsles. Neem contact op voor de mogelijkheden.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now